mikrotunneling / nyílt pajzsos technológia

A mikrotunneling berendezés részei:

Mikrotunneling / Nyílt Pajzsos technológia:

Az eljárás az alagútépítésnél ismert hidropajzsos sajtolás megfelelője.

Ennél a technológiánál a csősajtolás, a földfejtés és a szállítás egy időben történik. A talaj fejtése egy talajbontó tüskékkel ellátott pajzzsal illetve nagynyomású zaggyal történik. A homlok megtámasztásáról a bentonit zaggyal vagy polimer zaggyal gondoskodnak, oly módon, hogy a talajban lévő talajvíz és talajnyomásnak megfelelő ellennyomást hoznak létre a pajzs felületén, megakadályozva ezzel a többlet talaj és talajvíz beáramlást. Ez a zagy biztosítja a fejtett talaj szállítóközegét is, melyet nagyteljesítményű zagyszivattyúk továbbítanak a felszínen lévő szeparátor berendezésbe. A zagyot a fejtett földtől leválasztják és a fejtési homlokhoz visszavezetik. A leválasztott nedves föld a helyszínen zagytározó ülepítőkben helyezhetõ el, illetve erre a célra kijelölt lerakóhelyre szállítható.

A fúrás megkezdése elõtt a pontos induló és érkezõ koordináták geodéziai módszerekkel meghatározásra kerülnek, majd a Microtunneling berendezés vezérlõ számítógépébe rögzítésre kerülnek. Ez után történik a fúrási nyomvonal meghatározása a szükséges ívekkel együtt. A fúrás irány és helyzetellenõrzése a marófejnél elhelyezett érzékelõre irányzott lézersugárral történik, a szükséges irányváltoztatásokat a számítógép végzi a pajzson lévõ irányítóhengerekkel.

A technológia lényege a pilótafurat készítése, mely a haszoncsõ tengelyvonalában halad, így a csõ elhelyezésének milliméter pontosságú irányt határoz meg.

A pilótacsövek szakaszainak elhelyezésével folyamatosan irányban tartva elkészül a pilótafurat a fogadó aknáig.
A fogadó aknában a pilóta csõre megfelelõ méretû bõvíto (rémer) kerül elhelyezésre, a visszahúzással egy idõben a haszoncsõ a kibõvített furatba kerül.

Összes
Nyílt pajzsos mikrotunneling
Csapat
Géppark
Telephely

ÚTÁTFÚRÁS - VEZÉNYELT SAJTOLÁS - ACÉLCSŐ SAJTOLÁS - BETONCSŐ SAJTOLÁS - SZIKLA SAJTOLÁS - IRÁNYÍTOTT FÚRÁS NYÍLT PAJZSOS MIKROTUNNELING - ACÉLCSŐ HEGESZTÉS - HOBAS CSŐSAJTOLÁS - CSŐROPPANTÁSOS TECHNOLÓGIA

Ezért válasszon minket

Széleskörű szolgáltatás mellett több évtizede működő stabil, megbízható céget keres, akitől korszerűséget és lendületet vár elsőosztályú minőségben, akkor jóhelyen jár.

VILÁGSZÍNVONALÚ SAJÁT FEJLESZTÉSŰ TECHNOLÓGIA

TELJESKÖRŰ ÜGYINTÉZÉS

KVALIFIKÁLT VEZETŐK

MAGASAN KÉPZETT SZAKMUNKÁSOK

KORREKT ÁRAJÁNLAT

ISO:9001 MINŐSÍTÉS

100% MAGYAR TULAJDON

25 ÉV TAPASZTALAT

0

fúrt méter

0

fős szakképzett munkaerő

0

éve minősített vállalkozás

0

év tapasztalat

Munkatársakat keres

Amit kínálunk:

átlagon felüli kereseti lehetőség, túlóradíj;

családias légkör;

jutalom, hosszú távú munkalehetőség;

Tevékenységünk:

acél- és betoncső sajtolás, útfelbontás nélküli csőfektetés,irányított fúrás és csőroppantás.

Keresünk:

építés vezetőt, fúrómestert, fúrómunkást, lakatost, gépkezelőt.

Jelentkezés:

horak.gabor@acelvakond.hu vagy +36-30-3853765